|
||||||||||
Ciasto Salceson gotowanyKrótki opis potrawyCoś innego i dziwnegoPotrzebne składniki herbatniki - 4 op. mleko - 1 szkl. cukier - 1 szkl. żelatyna - 4 (czubate) łyżka(i) kakao - 4 łyżeczka(i) margaryna - 1 kostka(i) bakalie - według własnych gust Etapy przyrządzania1
W 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy żelatynę. Resztę mleka należy zagotować z margaryną, cukrem i kakaem. Zestawiamy z ognia po czym wlewamy rozpuszczoną żelatynę.Wszystko to należy wymieszać. Dodajemy pokruszone herbatniki oraz bakalie - wymieszać. Wlewamy do plastikowej butelki z obciętą szyjką. Wstawiamy do lodówki. Po stężeniu ciasto można kroić na plasterki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|