|
||||||||||
Biszkopt z kremem ananasowymKrótki opis potrawyDelikatny biszkopt z masą ananasowąPotrzebne składniki jajka - 6 szt. proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i) ocet - 1/2 łyżeczka(i) mąka krupczataka - 4 (czubate) łyżka(i) cukier - 4 (płaskie) łyżka(i) ananasy - 1 puszka(i) galaretka ananasowa - 1 op. budyń waniliowy - 1 op. margaryna np. Kasia - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodajemy proszek i ocet. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem po czym należy wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z mąką. Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką blaszkę. Pieczemy w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25 min. Do soku ananasowego dolewamy wodę do 1/2 l. Odlewamy 1/2 szklanki i rozpuszczamy w niej budyń. Resztę soku musimy zagotować i wlać budyń. Po chwili wstawiamy na ogień dobrze rozmieszaną galaretkę po. Po paru minutach do budyniu możemy dodać pokrojoną margarynę po czym to wszystko miksujemy. Ciepłym kremem przekładamy biszkopt. Posypujemy cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|