Sernik marcepanowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• cienkie spody biszkoptowe - 2 szt.
• likier wiśniowy do nasączenia biszkoptu
• ser - 45 dag
• cukier - 6 łyżka(i)
• cukier waniliowy - 1 łyżeczka(i)
• rum lub likier pomarańczowy - 2 łyżka(i)
• drobno pokrojona gorzka czekolada - 5 dag
• drobno pokrojone kandyzowane owoce - 15 dag
• masa marcepanowa - 20 dag

Etapy przyrządzania

1
Aby przygotować masę należy ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z alkoholem a następnie z czekoladą i owocami. Wokół jednego biszkoptu należy zapiąć brzeg tortownicy. Ciasto nasączyć alkoholem i posmarować masą. Drugi biszkopt również należy nasączyć alkoholem i przykryć resztą masy. Wstawić na 4-5 godzin do lodówki. Po wyjęciu ciasta z tortownicy przykryć je rozwałkowanym marcepanem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher