|
||||||||||
Sos holenderskiKrótki opis potrawydobry i taniPotrzebne składniki masło - 40 g mleko - 0,1 l sok z cytryny - 1/2 łyżeczka(i) sól wywar z kości i włoszczyzny - 200 ml żółtka - 4 szt. Etapy przyrządzania1
Do garnuszka wlać mleko i wywar z kości,dodać żółtka i masło i ubijać nad parą ,aż sos zgęstnieje.Dodać do smaku sól,sok z cytryny i zamieszać.
Jak podawać?jako dodatek do dań głównych Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|