Sos holenderski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
2 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobry i tani

Potrzebne składniki

• masło - 40 g
• mleko - 0,1 l
• sok z cytryny - 1/2 łyżeczka(i)
• sól
• wywar z kości i włoszczyzny - 200 ml
• żółtka - 4 szt.

Etapy przyrządzania

1
Do garnuszka wlać mleko i wywar z kości,dodać żółtka i masło i ubijać nad parą ,aż sos zgęstnieje.Dodać do smaku sól,sok z cytryny i zamieszać.

Jak podawać?

jako dodatek do dań głównych Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher