|
||||||||||
Czerwona kapusta z jabłkamiKrótki opis potrawysmacznaPotrzebne składniki czerwona kapusta - 2 szt. cebula - 1/2 kg jabłka - 1 kg ocet - 1 szkl. cukier - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Z główek kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, szatkujemy i solimy. Jabłka obieramy, grubo zcieramy na tarce. Cebule obieramy i siekamy. Mieszamy cebule, kapustę i jabłka. Cukier gotujemy z octem. Kapustę z dodatkami nakładamy do słoików. Zalewamy zalewą i pasteryzujemy 15-20 minut.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|