|
||||||||||
Buchty-kluski na parzeKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki mąka mleko masło jaja drożdze cukier Etapy przyrządzania1
Przygotowujemy rozczyn z drożdży, łyżki cukru i 2 . łyżek ciepłego mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Jaja ucieramy z resztą cukru. make wsypujemy do miski wlewamy resztę ciepłego mleka, dodajemy wyrośnięty rozczyn i utarte jaja. Wyrabiamy ciasto, formujemy buchty i gotujemy na parze ok. 5 min.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|