|
||||||||||
Skrzydełka kurze w brunatnym sosieKrótki opis potrawyDanie prosto z Chin. Bardzo dobre. Polecam.Potrzebne składniki skrzydełka z kurczaka - 1 kg sos brunatny - 1/2 szkl. małe pieczarki - 10 szt. Etapy przyrządzania1
Skrzydełka dzielimy na 2 części. Oczyszczone pieczarki kroimy na grube plasterki. Sos doprowadzamy do wrzenia, dodajemy skrzydełka i grzyby, gotujemy na dużym ogniu, przykrywamy, zmniejszamy płomień, dusimy 1/2 godz. utrzymując mały ogień. Mieszamy kilkakrotnie.
Smacznego!
Jak podawać?Podawac na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub jako przekąska na zimno bez sosu (dusic bez pieczarek) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|