|
||||||||||
sałatka teściowejKrótki opis potrawyszybko, łatwi i ...smaczniePotrzebne składniki pieczarki - 50 dkg gotowane jajka - 4 szt. ser - starty grubo - 1 szkl. groszek zielony - 1 puszka(i) szczypiorek - 1 majonez - 8 łyżka(i) sól - szczypta(y) zmielony pieprz - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Obierz pieczarki. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj
przez 5 minut. Odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Następnie pokrój
je na plastry i lekko odciśnij z nadmiaru wody.
Szczypiorek umyj, osusz, drobno pokrój.
Jajka obierz i pokrój na niezbyt drobną kostkę.
Groszek odsącz z zalewy
W szklanej misce układaj warstwami pieczarki, groszek, ser,
szczypiorek, każdą warstwę smarując majonezem i posypując
szczyptą pieprzu.
Ostatnią warstwą niech będzie ser. I jego już nie smaruj majonezem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|