|
||||||||||
Bitki z drobiu opiekaneKrótki opis potrawyPolecam z dodatkiem ziemniaków purée. SmacznegoPotrzebne składniki mięso z piersi drobiu - 50 dag oliwa lub olej - 1 łyżka(i) nacia pietruszki - 4 łyżka(i) sól - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Mięso z piersi myjemy, osuszamy, kroimy na równe porcje. Zbijamy tłuczkiem do mięsa zwilżonym wodą, formujemy owalne porcje. Na patelnię z bardzo grubym dnem lub lepiej na patelnię przystosowaną do smażenia bez tłuszczu wlewamy łyżkę oliwy lub oleju, rozgrzewamy. Wkładamy porcje mięsa, smażymy rumieniąc po obu stronach. Obrumienione bitki solimy, skrapiamy kilkoma łyżkami wrzącej wody, przykrywamy. Pozostawiamy na małym ogniu na kilkanaście minut, tak aby były miękkie;. uważając, żeby się nie przypaliły. Przed podaniem wykładamy na ogrzany półmisek, posypując posiekaną nacią pietruszki.
Smacznego!
Jak podawać?Podawac z dodatkiem ziemniaków purée (1/2 łyżki na porcję) ze szpinakiem, groszkiem z marchewką lub z zieloną sałatą. Bitki można także podawać na zimno z dodatkiem zimnych sosów i sałatek warzywnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|