|
||||||||||
Kluski śląskieKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki ziemniaki sół mąka ziemniaczana Etapy przyrządzania1
Ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez maszynkę np. do mięsa czy mielenia sera i dzielimy na 4 części. 1 części ziemniaków dajemy mąkę ziemniaczaną (4 części ziemniaków + 1 część mąki ziemniaczanej) wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kulki spłaszczamy, robimy dziurkę małym palcem, w czasie formowania używamy mąki ziemniaczanej. Wrzucamy na osolony wrzątek. Po wypłynięciu jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu przez 5-7 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|