|
||||||||||
Schab zapiekany z warzywamiKrótki opis potrawydanie głównePotrzebne składniki plastry pieczonego schabu - 6 szt. cukinia - 1 papryka czerwona i żółta cebula - 2 szt. mozzarella - 5 dag olej - 3 łyżka(i) oregano - 1 łyżeczka(i) mąka - 3 łyżka(i) sól pieprz bułka tarta Etapy przyrządzania4
Paprykę i cebulę smażyć na łyżce oleju, dodać cukinie, podlać 2 łyżkami wody i chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem.
5
Na drugą patelnię wlać 2 łyżki oleju, dodać mąkę i zarumienić. Rozprowadzić niewielką ilością wody i wlać zasmażkę do warzyw.
6
Do żaroodpornego naczynia włożyć połowę masy warzywnej, na niej ułożyć plastry mięsa, nakryć pozostałymi warzywami. Posypać oregano, bułką tartą oraz utartą mozzarellą. Zapiekać 20 min w temp 180 C aż ser się stopi.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|