|
||||||||||
Pieczarki duszone w śmietanieKrótki opis potrawyPyszne i prostePotrzebne składniki pieczarki - 120 g cebula - 5 g masło - 6 g śmietana - 25 g mąka - 2 g pietruszka - do dekoracji pieprz - do smaku sól - do smaku Etapy przyrządzania1
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę oraz pieczarki. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Podprawić zawiesiną z mąki i śmietany. Zagotować. Doprawić do smaku
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|