|
||||||||||
Pomidory faszerowane szynkąKrótki opis potrawyPomidory wypełnione pysznym nadzieniem z szynki i jajek, przybrane gałązkami natki pietruszki, są szczególnie smaczne pod koniec lata.Potrzebne składniki Pomidor - 8 szt. Szynka - 8 Jajka - 4 szt. Majonez Natka pietruszki Przydatne akcesoriaMiska, rondel,Etapy przyrządzania1
Jajka ugotować na twardo, a po ich ostudzeniu pokroić w drobną kostką. Szynkę również pokroić w kostkę i wymieszać z jajkami.
2
Pomidory umyć, ściąć z nich wierzchy, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sitko na sok.
3
Majonez włożyć do miseczki, rozetrzeć go z sokiem z pomidorów, uważając, by nie zrobił się zbyt wodnisty. Następnie dodać pokrojoną szynkę i jajka, dokładnie wymieszać
4
Wydrążone pomidory wypełniać nadzieniem z miseczki. Przybrać gałązkami natki, po czym nałożyć lub przymocować wykałaczkami wierzchy pomidorów.
Jak podawać?Na jakimś talerzyku przybrane gałązkami natkiUwagiNajłatwiej pomidory wydrąża się za pomocą specjalnej okrągłej łyżeczki. Przy zakupie pomidorów (do faszerowania) należy wybrać owoce w pełni dojrzałe, twarde i równomiernie ubarwione. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|