|
||||||||||
Zielone kulkiKrótki opis potrawyZ jajek, twarogu, krewetek oraz koperku możemy wyczarować zielone kulki które urozmaicą nasz jadłospisPotrzebne składniki Jajka - 4 szt. Twarożek - 10 dag Mięso z krewetek lub tuńczyka - 5 dag Zielona sałata - 1/2 Sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) Koperek Biały ocet winny - łyżeczka(i) Biały Pieprz - szczypta(y) Sól - szczypta(y) Przydatne akcesoriaMiskaEtapy przyrządzania1
Jajka obrać, przekroić na pół, wybrać żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z twarożkiem
2
Mięso z krewetek lub tuńczyka posiekać, dodać do masy żółtkowo-twarożkowej i przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
3
Z masy uformować 8 kulek wielkości żółtka. Obtoczyć je w posiekanym koperku i włożyć do połówek białek.
4
Liście sałaty polać sosem winegret przyrządzonym z octu, oleju i soli. Ułożyć na nich jajka
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|