|
||||||||||
Kura w słodko-kwaśnym sosie BONG TJKA KEEKrótki opis potrawyDanie głównePotrzebne składniki pierś kury - 1 szt. jajko - 1 szt. mąka ziemniaczana - 1 i 1/2 łyżka(i) olej - 1 szkl. cebula - 1 szt. pomidor - 1 szt. marchewka - 1 szt. cukier - 1 łyżka(i) sól i pieprz - 1 szczypta(y) ocet - 1 łyżeczka(i) woda - 6 i 1/2 szkl. kalafior - 1/2 szt. zielony groszek - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
1. Plasterki kury zanurzamy w jaju, obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekłaadmy na talerz.
2. Odlewamy nadmiar oleju.
3. Cebulę zrumieniamy na gorącym oleju, dodajemy pomidory, marchewkę, cukier, pieprz, ocet z wodą, gotujemy, zmniejszamy płomień i dusimy przez 10 min.
4. Wkładamy usmażoną kurę, kalafior, groszek i dusimy przez 2 min. (sos powinien być słodko-kwaśny a kalafior chrupiący)
Smacznego!
Jak podawać?Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|