|
||||||||||
Kurczę pieczone na rożnieKrótki opis potrawyNa szybko.Potrzebne składniki brojler - 1 szt. czosnek - 3 koperek - 1 szt. sól - 1 Etapy przyrządzania1
Kurczę oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy, płuczemy, siekamy drobno, rozcieramy z solą. Koperek myjemy, osączamy. Wnętrze jamy brzusznej kurczaka nacieramy roztartym czosnkiem, a następnie wkładamy koperek. Powierzchnię tuszki nacieramy także czosnkiem. Jamę brzuszną spinamy szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę mocujemy na rożnie, pieczemy. W czasie pieczenia od czasu do czasu lekko polewamy wodą. Upieczoną tuszkę zdejmujemy z rożna, kroimy, układamy na ogrzanym półmisku, obkładamy pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję).
Smacznego!
Jak podawać?Podajemy z dodatkiem surówek i warzyw gotowanych. Kurczę pieczone ná rożnie możemy także podawać na zimno z dodatkiem sałatek warzywnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|