Kurczę pieczone na rożnie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na szybko.

Potrzebne składniki

• brojler - 1 szt.
• czosnek - 3
• koperek - 1 szt.
• sól - 1

Etapy przyrządzania

1
Kurczę oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy, płuczemy, siekamy drobno, rozcieramy z solą. Koperek myjemy, osączamy. Wnętrze jamy brzusznej kurczaka nacieramy roztartym czosnkiem, a następnie wkładamy koperek. Powierzchnię tuszki nacieramy także czosnkiem. Jamę brzuszną spinamy szpilkami do drobiu. Przygotowaną tuszkę mocujemy na rożnie, pieczemy. W czasie pieczenia od czasu do czasu lekko polewamy wodą. Upieczoną tuszkę zdejmujemy z rożna, kroimy, układamy na ogrzanym półmisku, obkładamy pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcję). Smacznego!

Jak podawać?

Podajemy z dodatkiem surówek i warzyw gotowanych. Kurczę pieczone ná rożnie możemy także podawać na zimno z dodatkiem sałatek warzywnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher