|
||||||||||
Duszona golonka babuni pychaKrótki opis potrawyGolonko wg przepisu babuniPotrzebne składniki mieso - 1 kg cebula - 3 majeranek - szczypta Przydatne akcesorianóż deska piekarnikEtapy przyrządzania1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebulą. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracając golonko i dolewając wody.
Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą.
Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.
Smacznego.
Jak podawać?Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą. Smacznego.UwagiPodane składniki wystarczą na około 2 porcje. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|