|
||||||||||
Pieczarki zapiekaneKrótki opis potrawyPieczarki ozdobione sałatą i cząstkami pomidora są apetyczne, lekkie i wyjątkowo smaczne.Potrzebne składniki Pieczarki (duże) - 4 szt. Sałata - 1 szt. Żółty Ser - 5 dag Pomidory - 4 szt. Cebula - 1 szt. Natka pietruszki - 1 Ocet winny - 2 łyżka(i) Masło - 1 łyżka(i) Białko - 1 szt. Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Pieczarki oczyścić i umyć. Odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę. Obrać i umyć cebulę, również pokroić w kostkę.
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć pieczarki i cebulę. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
3
Natkę pietruszki opłukać, a następnie posiekać. Na tarce o drobnych oczkach utrzeć ser. Białko ubić na sztywno.
4
Do masy grzybowej dodać białko, stary ser oraz natkę pietruszki i wszystko wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić przygotowanym nadzieniem i następnie zapiekać ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 225 stopni.
5
Sałatę opłukać, osuszyć i rozdrobnić liście na niezbyt duże kawałki. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki.
6
Ocet winny zmieszać z solą, dodać olej. Wrzucić rozgniecione ziarenka pieprzu, wymieszać.
7
Na półmisku ułożyć sałatę i pieczarki, ozdobić cząstkami pomidora, a następnie polać sosem winegret.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|