|
||||||||||
Miodownik z rabarbaremKrótki opis potrawyplacuszekPotrzebne składniki 500 h pszennej mąki razowej 1 torebka proszku do pieczenia, skórka otarta z 1 cytryny, 300 g miękkiego masła, 250 g miodu, 6 jaj Etapy przyrządzania1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Masło utrzeć z miodem, jajami, i mąką. Piekarnik nagrzać do temp. 200 Stopni C.
Ciast rozłożyć na blasze i posypać migdałami. rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki długości 5 cm. ułożyć je na cieście lekko wciskając. piec ok 30 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|