|
||||||||||
marcepanKrótki opis potrawypyszny marcepan własnej roboty ;)Potrzebne składniki płatki migdałowe - 10 dag cukier puder - 10 dag białko - 1 szt. olejek migdałowy - 1 szt. sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriamiseczka i łyżka do ugniataniaEtapy przyrządzania1
Miksujemy płatki migdałowe. Do całości dodajemy połowę cukru pudru i ucieramy ok 3minut, aż składniki dobrze się połączą
2
Dodajemy resztę cukru, białko, kilka kropel soku z cytryny i olejku migdałowego. Ucieramy aż masa konsystencją będzie przypominać plastelinę ;)
Jak podawać?na ciasta, jako figurki ;)Uwagijeśli masa jest mało plastyczna można dodać jeszcze więcej cukru pudru ;) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|