Przekąski ze śledzi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
150 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przepyszne ślimaczki śledziowe ozdobione plasterkiem cytryny i gałązką natki pietruszki będą doskonałą przekąską w sylwestrową noc.

Potrzebne składniki

• Filety śledziowe - 3 szt.
• Mleka - 1 szkl.
• Pomidor - 1 szt.
• Pory - 2 szt.
• Cytryna - 1 szt.
• Majonez - 1/2 szkl.
• Gęsta śmietana - 2 łyżka(i)
• Ketchup - 2 łyżka(i)
• Wódka - 2 łyżka(i)
• Musztarda - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Śledzie włożyć do miseczki, zalać mlekiem zmieszanym ze szklanką wody. Odstawić na 2 godziny. Następnie rybę wyjąć, odsączyć. Każdy filet przekroić wzdłuż grzbietu, płaty zwinąć jak rolmopsy.
2
Pory umyć, odrzucić zielone liście, białe części pokroić w cienkie pierścionki. Cytrynę dokładnie wyszorować. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki. Cytrynę i pomidor pokroić na 6 plasterków.
3
Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem, musztardą i wódką.
4
Na płaskim talerzu ułożyć warstwę porów, polać sosem, na wierzchu ułożyć plasterki pomidora, na każdym położyć ślimaczka śledziowego i udekorować zwiniętym plasterkiem cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher