|
||||||||||
Przekąski ze śledziKrótki opis potrawyPrzepyszne ślimaczki śledziowe ozdobione plasterkiem cytryny i gałązką natki pietruszki będą doskonałą przekąską w sylwestrową noc.Potrzebne składniki Filety śledziowe - 3 szt. Mleka - 1 szkl. Pomidor - 1 szt. Pory - 2 szt. Cytryna - 1 szt. Majonez - 1/2 szkl. Gęsta śmietana - 2 łyżka(i) Ketchup - 2 łyżka(i) Wódka - 2 łyżka(i) Musztarda - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Śledzie włożyć do miseczki, zalać mlekiem zmieszanym ze szklanką wody. Odstawić na 2 godziny. Następnie rybę wyjąć, odsączyć. Każdy filet przekroić wzdłuż grzbietu, płaty zwinąć jak rolmopsy.
2
Pory umyć, odrzucić zielone liście, białe części pokroić w cienkie pierścionki. Cytrynę dokładnie wyszorować. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki. Cytrynę i pomidor pokroić na 6 plasterków.
3
Majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem, musztardą i wódką.
4
Na płaskim talerzu ułożyć warstwę porów, polać sosem, na wierzchu ułożyć plasterki pomidora, na każdym położyć ślimaczka śledziowego i udekorować zwiniętym plasterkiem cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|