|
||||||||||
Mieszki z szynkąKrótki opis potrawyPlastry szynki z aromatycznym farszem serowym są doskonałą przekąską na każde przyjęcie.Potrzebne składniki Ser śmietankowy (tłusty) - 50 dag Wędzona szynka - 16 plastrów Banany - 2 szt. Pęczek szczypiorku - 1 szt. Gałązka rozmarynu - 1 szt. Mleko - 1/8 l Pieprz Gałka muszkatałowa Etapy przyrządzania1
Rozmaryn opłukać pod zimną,bieżącą wodą i otrząsnąć. poodrywać listki od łodyżek i drobno posiekać. Ser wymieszać z pieprzem, solą ziołową, startą gałką muszkatołową oraz mlekiem, doprawić rozmarynem.
2
Rozłożyć plasterki szynki i za pomocą szprycki lub łyżeczki nałożyć na nie porcje kremu serowego wielkości orzecha włoskiego.
3
Banany obrać i pokroić na plasterki. Po 2 plasterki przyłożyć do kremu. Z plastrów szynki uformować małe mieszki, otwory związać szczypiorkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|