|
||||||||||
Naleśniki ze szpinakiemKrótki opis potrawypychotki!!Potrzebne składniki Ciasto: 25 dkg mąki 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 2 jaja 2 - 3 łyżki oleju sól tłuszcz do smażenia Nadzienie: 50 dkg szpinaku łyżka masła 1 jajo 10 dkg tartego żółtego sera Etapy przyrządzania1
Szpinak przebrać, usunąć ogonki, wymyć w dużej ilości wody, osączyć, drobno posiekać. Szpinak, jajo i utarty ser przysmażyć na patelni, dobrze wymieszać i przyprawić do smaku. Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Na naleśniki nakładać wałeczki nadzienia i zwijać w ruloniki. Układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Każdą warstwę smarować stopionym masłem. Potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Podawać gorące w naczyniu, w którym się zapiekały.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|