|
||||||||||
Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkamiKrótki opis potrawynieodzowne na świątecznym stole, będą smakowitym dopełnieniem tradycyjnej święconki.Potrzebne składniki Szynka konserwowa - 16 plastrków Śmietana kremówka - 6 łyżka(i) Sól - 1/4 łyżeczka(i) Starty chrzan - 2 łyżka(i) Sok z pomarańczy - 1 łyżka(i) Jajka - 4 szt. Liście sałaty Pomidor - 1 szt. Czerwona papryka - 1 szt. Natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie przekroić wzdłuż na pół i każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki.
2
Śmietanę ubić z solą, wymieszać z chrzanem i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowanym kremem posmarować resztę plasterków szynki i zwinąć w rożki
3
Roladki szynkowe ułożyć na przemian na liściach sałaty, udekorować rozetką majonezu, papryką oraz listkami natki. Całość przybrać cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|