Roladki szynkowe z kremem chrzanowym i jajkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

nieodzowne na świątecznym stole, będą smakowitym dopełnieniem tradycyjnej święconki.

Potrzebne składniki

• Szynka konserwowa - 16 plastrków
• Śmietana kremówka - 6 łyżka(i)
• Sól - 1/4 łyżeczka(i)
• Starty chrzan - 2 łyżka(i)
• Sok z pomarańczy - 1 łyżka(i)
• Jajka - 4 szt.
• Liście sałaty
• Pomidor - 1 szt.
• Czerwona papryka - 1 szt.
• Natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie przekroić wzdłuż na pół i każdą połówkę owinąć plasterkiem szynki.
2
Śmietanę ubić z solą, wymieszać z chrzanem i sokiem z pomarańczy. Tak przygotowanym kremem posmarować resztę plasterków szynki i zwinąć w rożki
3
Roladki szynkowe ułożyć na przemian na liściach sałaty, udekorować rozetką majonezu, papryką oraz listkami natki. Całość przybrać cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher