|
||||||||||
Kompot jeżynowyKrótki opis potrawykompotPotrzebne składniki 40 dag jeżyn, 10 dag cukru, cukier waniliowy, ½ szklanka słodkiego czerwonego wina, sok i skórkEtapy przyrządzania1
Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym oraz sokiem i skórką z cytryny. Ostudzić. Jeżyny ułożyć w wazie lub salaterce. Ostudzony syrop wymieszać z winem, zalać owoce i schłodzić w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|