Gołąbki z kaszą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne

Potrzebne składniki

• kapusta biał - 1 szt.
• kasza gryczana - 50 dag
• pieczarki - 5 dag
• śmietana - 1/2 l
• cebula - 50 dag
• sół
• pieprz
• masło na smażenie

Etapy przyrządzania

1
Kapustę zanurzamy na chwilę we wrzącej wodzie, rozdzielamy liście i rozbijamy tłuczkiem. Kaszę gotujemy na sypko. Pieczarki i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę grzybów dodajemy do kaszy, połowę odkładamy na sos. Grzyby na sos podlewamy śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy, dopóki część sosu nie odparuje. Farsz z kaszy i pieczarek układamy pośrodku liści kapusty i formujemy gołąbki. Duś pod przykryciem w małej ilości osolonej wody przez 25 min. Gotowe gołąbki podajemy w sosie pieczarkowym. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher