|
||||||||||
Gołąbki z kasząKrótki opis potrawysmacznePotrzebne składniki kapusta biał - 1 szt. kasza gryczana - 50 dag pieczarki - 5 dag śmietana - 1/2 l cebula - 50 dag sół pieprz masło na smażenie Etapy przyrządzania1
Kapustę zanurzamy na chwilę we wrzącej wodzie, rozdzielamy liście i rozbijamy tłuczkiem. Kaszę gotujemy na sypko. Pieczarki i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę grzybów dodajemy do kaszy, połowę odkładamy na sos. Grzyby na sos podlewamy śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy, dopóki część sosu nie odparuje. Farsz z kaszy i pieczarek układamy pośrodku liści kapusty i formujemy gołąbki. Duś pod przykryciem w małej ilości osolonej wody przez 25 min. Gotowe gołąbki podajemy w sosie pieczarkowym.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|