Gulasz z fasoli

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

gulasz z fasoli

Potrzebne składniki

• 1 kg fasoli, - 2-3 cebule, - 1 czubata łyżka tłuszczu, - kilka ząbków czosnku, - 2-3 pomidory, - 1 ł

Etapy przyrządzania

1
asolę myjemy, przebieramy i moczymy w wodzie przez przynajmniej 4-5 godzin. Cebulę kroimy na drobną kostkę. Do garnka wkładamy tłuszcz, roztapiamy go, dodajemy cebulę i czosnek, podsmażamy na złoty kolor. Wsypujemy czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy, lekko podgrzewamy i dolewamy pół litra wody. Fasolę odcedzamy, dodajemy do cebuli z papryką razem z pokrojonymi pomidorami. Dolewamy tyle wody, żeby przykryła fasolę. gotujemy do miękkości na dość wolnym ogniu. W trakcie gotowania często mieszamy, dosalamy do smaku i uzupełniamy wyparowaną wodę. Z kiełbasy ściągamy skórkę i kroimy w plasterki. Kiełbasę dodajemy, gdy fasola jest już prawie miękka.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher