|
||||||||||
Wołowina z fasolą po meksykańskuKrótki opis potrawyWołowina z fasolą po meksykańskuPotrzebne składniki 40 dkg młodej wołowiny, 3 plasterki boczku wędzonego, puszka czerwonej fasoli (40 dkg) puszka pomidorów w zalewie (40 dkg), cebula (10 dkg), 2 duże ząbki czosnku, zielona papryka (25 dkg) łyżka oliwy, łyżeczka cukru, przyprawa chili, sól, pieprz. Etapy przyrządzania1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Posiekaj na drobno cebulę bez łupin i zmiażdż obrany czosnek. Mięso z cebulą i czosnkiem podsmaż na patelni teflonowej, na rozgrzanej oliwie. Fasolę osacz, a zalewę zagotuj. Podsmażoną wołowinę przełóż do wrzącej zalewy i duś na małym ogniu pod przykryciem.
Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i potnij w kostkę, a pomidory rozgnieć widelcem. Do miękkiej wołowiny dodaj fasolę i przyprawy, a na 15 minut przed końcem duszenia - paprykę i pomidory z zalewą. Dopraw do smaku wedle uznania.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|