|
||||||||||
Żurek ogórkowyKrótki opis potrawysmaczny i orginalnyPotrzebne składniki bulion mięsny - 1,5 l kwas z kiszonych ogórków - 1/2 l śmietana - 1/2 szkl. wędzony boczek - 25 dkg mąka - 2 łyżka(i) jajka małe - 6 szt. ogórek kiszony - 1 szt. majeranek i pietruszka - 1 łyżeczka(i) sól i pieprz Etapy przyrządzania1
1. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć w rondlu. Zalać bulionem, gotować kilka minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy razem z kwasem ogórkowym, posypać majerankiem i natką, gotować 2-3 minuty.
2. Zupę przyprawić, podawać z jajkami i plasterkami ogórka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|