żeberka z jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

podawać z kaszą

Potrzebne składniki

• żeberka - 1 kg
• olej - 4 łyżka(i)
• musztarda - 2 łyżka(i)
• czosnek - 5
• cebule - 2 szt.
• jabłka - 1/2 kg
• majeranek
• sól
• pieprz
• olej do smażenia

Etapy przyrządzania

1
żeberka kroimy na małe porcje (po 2-3 kostki) i marynujemy przez co najmniej godzinę w oleju przyprawionym musztardą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z marynaty i pieczemy 45-50 minut w temp. 180 stopni. Obrane i pokrojone w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju z obranymi cząstkami jabłek i przyprawami: solą , pieprzem i majerankiem. Na każdej porcji żeberek kładziemy łyżkę jabłek z cebulą. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher