|
||||||||||
żeberka z jabłkamiKrótki opis potrawypodawać z kasząPotrzebne składniki żeberka - 1 kg olej - 4 łyżka(i) musztarda - 2 łyżka(i) czosnek - 5 cebule - 2 szt. jabłka - 1/2 kg majeranek sól pieprz olej do smażenia Etapy przyrządzania1
żeberka kroimy na małe porcje (po 2-3 kostki) i marynujemy przez co najmniej godzinę w oleju przyprawionym musztardą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z marynaty i pieczemy 45-50 minut w temp. 180 stopni. Obrane i pokrojone w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju z obranymi cząstkami jabłek i przyprawami: solą , pieprzem i majerankiem. Na każdej porcji żeberek kładziemy łyżkę jabłek z cebulą.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|