Babka makowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Babka makowa

Potrzebne składniki

• 1 kostka margaryny lub masła, 1 szkl. cukru, 5 jajek, 1 szkl. mąki
• 1 szkl.maku, 1 mały proszek do pieczenia, 1olejek migdałowy, rodzynki, polewa czekoladowa.

Etapy przyrządzania

1
Rodzynki zaparzyć wrzącą wodą,odcedzić gdy zmiękną,wystudzić. Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, dodać mąkę,mak, proszek i olejek, rodzynki, wyrobić. Z białek ubić pianę i lekko wymiszać z masą. Piec tak jak zwykłą babkę. Polać czekoladą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher