|
||||||||||
Babka makowaKrótki opis potrawyBabka makowaPotrzebne składniki 1 kostka margaryny lub masła, 1 szkl. cukru, 5 jajek, 1 szkl. mąki 1 szkl.maku, 1 mały proszek do pieczenia, 1olejek migdałowy, rodzynki, polewa czekoladowa. Etapy przyrządzania1
Rodzynki zaparzyć wrzącą wodą,odcedzić gdy zmiękną,wystudzić. Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, dodać mąkę,mak, proszek i olejek, rodzynki, wyrobić. Z białek ubić pianę i lekko wymiszać z masą. Piec tak jak zwykłą babkę. Polać czekoladą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|