|
||||||||||
Zupa rybna z pomidoramiKrótki opis potrawyZupa rybna z pomidoramiPotrzebne składniki Ok. 1 kg patroszonych karasi, jarzynka do rosołu, 30 dag pomidorów (mogą być z puszki bez skóry), duEtapy przyrządzania1
Ugotować wywar z warzyw. Dodać do wywaru ryby i gotować je do miękkości. Udusić na maśle obrane ze skórki pomidory, dodać posiekaną cebulę. Następnie przetrzeć przez sito i połączyć z wywarem. Zaprawić ostudzoną zupę śmietaną, dosolić do smaku. Znów zagotować. Włożyć do filiżanek po 2-3 kawałki ryby, groszek ptysiowy, zalać zupą. Przyprawić siekanym koprem i natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|