Śledzie w sosie pomarańczowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Śledzie w sosie pomarańczowym

Potrzebne składniki

• 60 dkg solonych filetów śledziowych (maties), 3/4 szklanki mleka, 1 pomarańcza, 1 winne jabłko, kisz

Etapy przyrządzania

1
Filety zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 - 3 godziny. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy w dzwonka. Pomarańczę, jabłko, ogórek i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, łączymy z owocami, ogórkiem i cebulą. Dzwonka śledzia układamy na półmisku, polewamy sosem, przykrywamy folią i odstawiamy na 1-2 godz. do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher