|
||||||||||
Śledzie w sosie pomarańczowymKrótki opis potrawyŚledzie w sosie pomarańczowymPotrzebne składniki 60 dkg solonych filetów śledziowych (maties), 3/4 szklanki mleka, 1 pomarańcza, 1 winne jabłko, kiszEtapy przyrządzania1
Filety zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 - 3 godziny. Następnie wyjmujemy, osuszamy i kroimy w dzwonka. Pomarańczę, jabłko, ogórek i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, łączymy z owocami, ogórkiem i cebulą. Dzwonka śledzia układamy na półmisku, polewamy sosem, przykrywamy folią i odstawiamy na 1-2 godz. do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|