|
||||||||||
Karp po żydowskuKrótki opis potrawyKarp po żydowskuPotrzebne składniki 1 kg karpia (dzwonki plus głowy), 1 kg cebuli, 5 dkg rodzynków, 10 dag migdałów i orzechów, 10 ml jaEtapy przyrządzania1
Karpia osolić, oprószyć pieprzem, posypać tłuczonymi goździkami, skropić octem. Cebulę pokroić w talarki, zalać wodą i gotować do miękkości. Siekane orzechy i migdały wrzucić do cebuli razem z rodzynkami. Wlać piwo. Włożyć głowy z ryb i gotować na bardzo małym ogniu (ok. 15-20 minut). Wyjąć głowy. Ugotowane dzwonka wyłożyć na półmisek i zalać cebulą z bakaliami. Postawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Dodał: (brak danych) , dnia 2001-11-29 14:58
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|