Karp po żydowsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Karp po żydowsku

Potrzebne składniki

• 1 kg karpia (dzwonki plus głowy), 1 kg cebuli, 5 dkg rodzynków, 10 dag migdałów i orzechów, 10 ml ja

Etapy przyrządzania

1
Karpia osolić, oprószyć pieprzem, posypać tłuczonymi goździkami, skropić octem. Cebulę pokroić w talarki, zalać wodą i gotować do miękkości. Siekane orzechy i migdały wrzucić do cebuli razem z rodzynkami. Wlać piwo. Włożyć głowy z ryb i gotować na bardzo małym ogniu (ok. 15-20 minut). Wyjąć głowy. Ugotowane dzwonka wyłożyć na półmisek i zalać cebulą z bakaliami. Postawić w chłodnym miejscu do stężenia. Dodał: (brak danych) , dnia 2001-11-29 14:58
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher