|
||||||||||
Nadziewane gruszki z grillaKrótki opis potrawyNadziewane gruszki z grillaPotrzebne składniki 2 duże gruszki , 2 łyżki stołowe masła ,200 g powideł z borówek 30 g łagodnego sera pleśniowego np. rokpol 100 g słodkiej śmietanki Etapy przyrządzania1
1. Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie.
2
2. Nastepnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek.
3
3. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później.
4
4. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracająć. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze.
5
5. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawac z borówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|