|
||||||||||
Makaron z szynką i winogronemKrótki opis potrawyPyszny makaron z szynką i winogronem. Wspaniały na każdą okazję.Potrzebne składniki Makaron świderki - 1/2 op. Wędzona szynka - 15 dag Winogrono - duża garść Cebula (średnia) - 1 szt. Natka pietruszki * oliwa z oliwek * sól, pieprz Śmietana słodka - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. 2. Pokrojoną w kostkę szynkę, podzielone na połówki lub ćwiartki owoce winogrona dodajemy do cebuli, przyprawiamy, chwilę razem dusimy.3. Zalewamy śmietaną i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. 4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, łączymy z sosem. 5. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Apetycznie wygląda jeszcze nie próbowałam ale na pewno spróbuję :-))
autor: marti27 dodany dnia 2008-07-29 23:58:41