|
||||||||||
Mleko sojoweKrótki opis potrawyMleko sojowePotrzebne składniki 1 szklanka nasion soi 1 litr wody Etapy przyrządzania1
1. Soję umyć, namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia przepłukać, gotować na wolnym ogniu aż soja będzie miękka.
2. Dodać szczyptę soli, kawałek laski wanilii lub trochę cukru waniliowego, I łyżeczkę miodu. Zmiksować (najlepiej w blenderze).
3. Mleko sojowe można przyrządzać również z 2-dniowych kiełków soi. Wykazuje się wówczas większym bogactwem białka, soli mineralnych i witamin. Gotujemy wówczas znacznie krócej.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|