|
||||||||||
Ryż z ziołamiKrótki opis potrawyPrzystawka z ryżem.Potrzebne składniki długoziarnisty ryż - 10 dag pomidory - 3 szt. gałązka świeżej bazylii i kolendry pól pęczka drobnego szczypiorku sok z cytryny - 1 łyżka(i) oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) czosnek - 1 sól Etapy przyrządzania1
1. Ryż ugotować na sypko, ostudzić.
2. Z pomidorów zdjąć skórkę, wyjąć pestki, miąższ pokroić.
3. Posiekać umyte i osączone gałązkikolendry, bazylii oraz szczypiorek.
4. Obrać ząbek czosnku, rozgnieść z solą, wymieszać z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
5. Salaterkę posmarować sosem, włożyć ryż, pokrojone pomidory i zioła, dodać pozostały sos, dokładnie wymieszać, posypać resztą ziół i szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|