|
||||||||||
Żeberka w kiszonej kapuścieKrótki opis potrawyPotrawa szybka, łatwa i smakowita...Potrzebne składniki 1 kg.żeberek 1 kg.kiszonej kapusty 2-3 cebule olej do smażenia przecier pomidorowy, natka pietruszki liść laurowy,ziele angielskie pieprz, sól Etapy przyrządzania1
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, przyprawic solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut na niewielkiej ilości tłuszczu. Kapustę pokroić, wypłukać, podgotować z lisciem laurowym i zielem angielskim. Doprawić ją do smaku, dodać podsmażoną cebulkę i włożyć żeberka. Gotować aż będą miękkie, a pod koniec dodać natkę pietruszki i przecier pomidorowy.
Jak podawać?Podawać z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|