|
||||||||||
Makaron z gęsią wątróbkąKrótki opis potrawyMakaron z gęsią wątróbkąPotrzebne składniki makaron włoski - 15 dag wątróbki gęsie - 25 dag cebula - 1 szt. tłuszcz - 1 łyżka(i) tarta bułka - 1 łyżka(i) sól, pieprz - 1 szczypta(y) sos beszamelowy - 1,5 szkl. Etapy przyrządzania1
Makaron gotujemy, odcedzamy. Wątróbki płuczemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, zasmażamy na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Wkładamy wątróbki, wlewamy 3-4 łyżki wody, dusimy pod przykryciem 15 min. Wątróbki drobno kroimy, łączymy z makaronem i połową sosu beszamelowego. Masą napełniamy muszelki, pokrywamy resztą sosu. Posypujemy tartą bułką, zapiekamy.
Smacznego!
Jak podawać?Muszelki podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|