|
||||||||||
piołunówkaKrótki opis potrawydla lubiących mocnePotrzebne składniki piolun - garsc swierzego spiritus - 1 litr cukier - 0,5 kg woda - o,5 litra Etapy przyrządzania1
Garść świeżego piołunu wrzucić do 1 l spirytusu, który należy rozcieńczyć szklanką przegotowanej wody i postawić na tydzień w ciepłym miejscu.
Zrobić syrop z 0,5 kg cukru oraz 0,5 l wody i do gorącego wlać spirytus, dobrze wymieszać, przefiltrować i przelać do butelek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|