|
||||||||||
Kuropatwy w śmietanieKrótki opis potrawyKuropatwy w śmietanie 25 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki kuropatwy - 4 szt. tłuszcz - 6 dag mąka - 1 łyżka(i) śmietana - 1 szkl. utłuczone ziarna jałowca - 7 szt. posiekana natka pietruszki - 1 szt. sól - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Skruszałe i sprawione kuropatwy płuczemy, kroimy na połówki, nacieramy solą zmieszaną z utłuczonym jałowcem. Rozgrzewamy tłuszcz w szybkowarze, obsmażamy na nim połówki kuropatw. Mieszamy śmietanę z mąką, dodajemy szklankę wody, solimy i zalewamy tym kuropatwy w szybkowarze. Szybkowar zamykamy i ogrzewamy 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego!
Jak podawać?Podawać posypane natką pietruszki z kartoflami lub kaszą i jarzyną, np. buraczkami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|