Kuropatwy w śmietanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kuropatwy w śmietanie 25 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• kuropatwy - 4 szt.
• tłuszcz - 6 dag
• mąka - 1 łyżka(i)
• śmietana - 1 szkl.
• utłuczone ziarna jałowca - 7 szt.
• posiekana natka pietruszki - 1 szt.
• sól - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Skruszałe i sprawione kuropatwy płuczemy, kroimy na połówki, nacieramy solą zmieszaną z utłuczonym jałowcem. Rozgrzewamy tłuszcz w szybkowarze, obsmażamy na nim połówki kuropatw. Mieszamy śmietanę z mąką, dodajemy szklankę wody, solimy i zalewamy tym kuropatwy w szybkowarze. Szybkowar zamykamy i ogrzewamy 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać posypane natką pietruszki z kartoflami lub kaszą i jarzyną, np. buraczkami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher