|
||||||||||
Faszerowane ogórkiKrótki opis potrawyOgórki wypełnione wyśmienitym nadzieniem serowym, przybrane gałązkami natki pietruszki oraz pomidorkami to przekąska, którą można przygotować szybko i tanio.Potrzebne składniki Ogórek sałatkowy - 1 szt. Tłusty twarożek - 200 g Ser pleśniowy - 10 dag Sól Pieprz Małe pomidorki - 6 szt. Natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Ogórek umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na połowę. Za pomocą łyżeczki wydrążyć środek z pestkami, a następnie pokroić każdą połówkę na 4 kawałki szerokości 2-3 centymetrów.
2
Ser pleśniowy utrzeć na grubej tarce, wymieszać z twarożkiem. Masę serową doprawić do smaku solą i białym pieprzem
3
Ogórki napełnić przygotowanym nadzieniem, rozłożyć na talerzykach, po czym udekorować listkami natki pietruszki.
4
Pomidory umyć, osuszyć i w zależności od wielkości pokroić na ćwiartki lub połówki. Podawać do ogórków.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|