|
||||||||||
Kurczę z estragonemKrótki opis potrawyKurczę z estragonem 20 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki kurczę - 1 szt. gałązek estragonu - 7-8 szt. oleju sojowego - 4 łyżka(i) sól i pieprz do smaku - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Sprawione kurczę nacieramy od wewnątrz solą, pieprzem i połową zmiażdżonych listków estragonu. Zrumieniamy ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wlewamy nieco wody. Zamykamy szybkowar i ogrzewamy 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie ogień pod szybkowarem gasimy i szybkowaru nie otwieramy jeszcze przez 5 minut. Wykładamy kurczę na półmisek. Do znajdującego się w szybkowarze sosu, który wytworzył się z kurczęcia, wrzucamy posiekane pozostałe listki estragonu i wylewamy sos na kurczę.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|