Kurczę z estragonem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kurczę z estragonem 20 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• kurczę - 1 szt.
• gałązek estragonu - 7-8 szt.
• oleju sojowego - 4 łyżka(i)
• sól i pieprz do smaku - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Sprawione kurczę nacieramy od wewnątrz solą, pieprzem i połową zmiażdżonych listków estragonu. Zrumieniamy ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wlewamy nieco wody. Zamykamy szybkowar i ogrzewamy 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie ogień pod szybkowarem gasimy i szybkowaru nie otwieramy jeszcze przez 5 minut. Wykładamy kurczę na półmisek. Do znajdującego się w szybkowarze sosu, który wytworzył się z kurczęcia, wrzucamy posiekane pozostałe listki estragonu i wylewamy sos na kurczę. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher