|
||||||||||
Kurczę w czosnkuKrótki opis potrawyKurczę w czosnku 15 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki kurczę - 1 szt. główek czosnku - 6 szt. masła - 3 dag sól i pieprz do smaku - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Sprawione kurczę nacieramy solą z pieprzem wewnątrz i na zewnątrz, wkładamy wraz z nie obranymi ząbkami czosnku na rozgrzane masło do szybkowaru. Wlewamy 0,5 szklanki wody. Zamykamy szybkowar i ogrzewamy 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podajemy z szerokimi grzankami z bułki, smarujemy uduszonym wraz z kurczęciem czosnkiem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|