|
||||||||||
Kura w potrawce z warzywKrótki opis potrawyKura w potrawce z warzyw 35 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki kura - 1 szt. pęczek włoszczyzny bez kapusty - 1 szt. duża cebula - 1 szt. mąki - 1 łyżka(i) śmietany - 0,5 szkl. sól i zielenina do smaku - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Sprawioną kurę kroimy na kawałki, solimy, zalewamy wodą. Zamykamy szybkowar, ogrzewamy 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otwieramy, wkładamy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ponownie szybkowar zamykamy i ogrzewamy 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zaraz po otworzeniu szybkowaru wlewamy do niego wymieszaną ze śmietaną mąkę i dobrze mieszamy. Podajemy potrawę z kaszą lub kartoflami i surówkami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|