|
||||||||||
Awokado z twarożkiemKrótki opis potrawyĆwiartka awokado, ułożona na liściu sałaty, ozdobiona kleksem twarożku to doskonała przekąska na letnie przyjęcia.Potrzebne składniki Wędzona szynka (cienko pokrojona) - 18 dag Awokado - 1 szt. Chudy twarożek - 13 dag Mleko - 3-4 łyżka(i) Pomidor - 1 szt. Sok z cytryny - 1 łyżka(i) Listki sałaty - 4 Sól Pieprz Etapy przyrządzania1
Szynkę (4 plastry odłożyć) pokroić w drobną kostkę. Twarożek i mleko utrzeć na gładką masę, dodać pokrojoną szynę i lekko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem
2
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, po czym przekroić jeszcze raz wzdłuż (na ćwiartki) i skropić sokiem z cytryny.
3
Pomidor umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć z niego pestki, a następnie pokroić w drobną kostkę
4
Awokado ułożyć na liściach sałaty, ozdobić twarożkiem, plasterkiem szynki oraz pomidorem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|