Jajka w chrupiących kokitkach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bajor1989
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bułki wypełnione plasterkami kiełbasy, zielonym groszkiem oraz jajkiem będą doskonałą przekąską na przyjęciu :)

Potrzebne składniki

• Bułki - 4 szt.
• Masło - 1 łyżka(i)
• Kiełbasa - 10 dag
• Groszek z puszki - 2 łyżka(i)
• Jajka - 4 szt.
• Sól
• Pieprz
• Natka pietruszki - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Z bułek ściąć wierzchy, odłożyć. Pozostałe części wydrążyć, wysmarować wewnątrz masłem.
2
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić na talarki, wyłożyć nimi bułki, po czym do każdej wsypać po 1/2 łyżki groszku.
3
Jajka umyć, wbić po jednym do bułki, posypać solą, pieprzem, natką pietruszki, przykryć odciętym wierzchem.
4
Tak przygotowane grzanki ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i zapiekać przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bajor1989
Bajor1989
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype 6454170
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher