|
||||||||||
Golonka po pomorskuKrótki opis potrawyGolonka po pomorsku 90 min – kuchnia z szybkowaruPotrzebne składniki spora golonka - 1 szt. cebuli - 10 dag por - 1 szt. koncentratu pomidorowego - 1 łyżka(i) kminek, sól, pieprz i papryka mielona do smaku - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Golonkę zalewamy w szybkowarze Wrzątkiem, solimy wodę, żeby była dość słona, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 80 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otwieramy, wyjmujemy golonkę, wyporcjowujemy. Wywar z szybkowaru usuwamy (można go zużyć np. na zupę), wkładamy pokrojoną golonkę bez kości, oczyszczone i pokrojone cebulę i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru. Posypujemy kminkiem, pieprzem i papryką. Zamykamy szybkowar i ogrzewamy ponownie, tym razem 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podajemy z kartoflami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|