|
||||||||||
Sałatka serowa z winogronamiKrótki opis potrawyCiemne i jasne winogrona dodane do sałatki serowej zasadniczo zmienią jej smak, uczynią bardziej delikatną i wyrafinowanąPotrzebne składniki Ciemne winogrona - 20 dag Jasne winogrona - 20 dag Melon lub arbuz - 40 dag Ser żółty w plasterkach - 30 dag Olej - 4 łyżka(i) Posiekany szczypiorek - 1 łyżka(i) Musztarda - 1-2 łyżeczka(i) Dżem lub konfitura - łyżka(i) Jasny ocet winny - 2 łyżka(i) Sól Pieprz Etapy przyrządzania1
Winogrona umyć, jeśli trzeba, usunąć pestki. Melon obrać usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w plasterki. Plasterki sera i melona pokroić w słupki
2
Dżem połączyć z musztardą, dodać szczypiorek, ocet i olej, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3
Wszystkie składniki polać sosem, wymieszać i odstawić na 10 minut
4
Przed podaniem można posypać prażonymi orzeszkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|